Vijesti

OSUMNJIČENI U OKVIRU SKY PREDMETA IZ NJEMAČKE IZRUČEN TUŽILAŠTVU BiH

09.06.2023. 14:32

Policijski službenici Sudske policije BiH, u koordinaciji sa postupajućim tužiocem, na aerodromu Sarajevo preuzeli su osumnjičenog Todorović Milivoja (1975), rođenog u Bijeljini, kojeg su pravosudne i policijske institucije SR Njemačke izručile pravosuđu Bosne i Hercegovine.

 
OSUMNJIČENI U OKVIRU SKY PREDMETA IZ NJEMAČKE IZRUČEN TUŽILAŠTVU BiH

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a nakon međunarodne potrage, na osnovu potjernice u mjesecu novembru prošle godine lišen je slobode u Frankfurtu.

 

Prema prikupljenim dokazima ovaj osumnjičeni je korisnik kripte Sky aplikacije, a boravio je u više zemalja Evrope, kao i na području Južne Amerike. On se sumnjiči da je pripadnik organizovane kriminalne grupe, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku opojne droge “kokain”, koja je sa područja Južne Amerike transportovana na područje evropskih zemalja, te nakon toga krijumčarena prema zemljama Zapadnog Balkana.

 

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH pokrenut će aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

 

Tužilaštvo BiH se zahvaljuje na saradnji policijskim službenicima Granične policije BiH, Sudske policije BiH, kao i partnerskim institucijama Njemačke na pomoći i saradnji u realizovanim aktivnostima.

 

 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba