Vijesti

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

08.06.2023. 16:16

Iznošenje bilo kakvih neutemeljenih i proizvoljnih optužbi prema tužiteljima nije sukladno sudačkoj etici te sudac Perić, ukoliko ima saznanja o bilo kakvim nezakonitim postupanjima tužitelja, ista može prijaviti Uredu stegovnog tužitelja.

 
  PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Također smatramo neprimjerenim istupanje suca koje se referira na još uvijek aktualne predmete koji nisu pravomoćno okončani.

 

Odbacujemo bilo kakve neutemeljene optužbe na rad tužitelja, a svako ko ima saznanja o nezakonitom postupanju može to prijaviti UST-u, kao i nadležnim institucijama.

 

Na ovaj način se ne može graditi povjerenje javnosti u vladavinu prava i smatramo da Ured stegovnog tužitelja može cijeniti pravilnost postupanja svih nositelja tužiteljskih i sudačkih funkcija u Bosni i Hercegovini. 

 

U Tužiteljstvu BiH zaprimljena je anonimna prijava koja se odnosi na određena postupanja suca Perića, te je podnesak putem TCMS sustava dat u rad tužitelju koji će provjeriti utemeljenost navoda iz prijave. 

 

Tužiteljstvo BiH svakodnevno na ovaj način zaprima barem nekoliko prijava koje su potpisane ili anonimne i sa svim se postupa jednako, jer bi bilo nezakonito oglušiti se na podneske kojima se prijavljuju nezakonita postupanja, a također svi podnositelji moraju znati da lažno prijavljivanje predstavlja kazneno djelo.

 

 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba