Vijesti

PREDSTAVNICI TUŽILAŠTVA BiH UČESTVOVALI NA DANIMA PRAVA I KRIMINALISTIKE SVEUČILIŠTA U MOSTARU

31.05.2023. 11:13

U okviru realizovanja aktivnosti Komunikacijske strategije i saradnje sa akademskim institucijma i stručnom zajednicom, predstavnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine boravili su u Mostaru, na susretu sa studentima u okviru manifestacije - Dani prava i kriminalistike, koja se održava na Sveučilištu u Mostaru.
 

PREDSTAVNICI TUŽILAŠTVA BiH UČESTVOVALI NA DANIMA PRAVA I KRIMINALISTIKE SVEUČILIŠTA U MOSTARU

Predstavnici tužilaštva, stručna saradnica iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, Anita Matijević i rukovodilac Odjela za odnose s javnošću Boris Grubešić, studentima su prezentovali svakodnevni rad Tužilaštva Bosne i Hercegovine, unutrašnju organizaciju institucije, saradnju sa partnerskim policijskim institucijama i agencijama za provođenje zakona, te sve druge detalje iz djelokruga rada Tužilaštva BiH a koji su zanimali studente.

U okviru posjete, studenti su imali priliku postavljati pitanja u vezi sa radom i aktivnostima Tužilaštva Bosne i Hercegovine u okviru 20 godina rada i postojanja ove pravosudne institucije.

Posjete i susreti sa studentima studija prava, kriminalistike, sigurnosti i drugih srodnih studija organizuju se u saradnji sa fakultetima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a aktivnosti će se nastaviti u narednom periodu.
 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba