Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЕДИНА ЋЕМАНА ЛИШЕНОГ СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ КОДНОГ ИМЕНА “КАМЕН”

25.05.2023. 15:36

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за Едина Ћемана, рођеног 1985. године у општини Јелах, држављанина Босне и Херцеговине.

 

 
  ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЕДИНА ЋЕМАНА ЛИШЕНОГ СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ КОДНОГ ИМЕНА “КАМЕН”

Осумњичени је лишен слободе на подручју Сарајева, у оквиру истраге Тужилаштва БиХ у предмету кодног назива “Камен”, сумњичи се да је као припадник групе за организовани криминал континурано вршио кријумчарење већих количина различитих опојних дрога, укључујући “speed”, “marihuana-skunk” и “extasy” из БиХ према земљама ЕУ, као и из земаља Западне Европе у Босну и Херцеговину. Такође, осумњичени је под истрагом и због кријумчарења веће количине оружја из БиХ према земљама ЕУ ради продаје на илегалном тржишту и кориштења за извршење кривичних дјела.

Мјера притвора је предложена из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства и опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу и прикривати доказе, као и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Осумњичени се терети да је починио кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ, те кривичним дјелом неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. истог Закона.

 

На рочишту, које ће бити одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba