Вијести

НА ПОДРУЧЈУ СРЕБРЕНИЦЕ И БРАТУНЦА РЕАЛИЗОВАНЕ ТРИ ЕКСХУМАЦИЈЕ ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА

12.05.2023. 14:05

Истражилац Посебног одјела за ратне злочине, по упутама поступајућег тужиоца, координисао је рад овлаштених службених лица током процеса ексхумације / асанације терена и проналаска посмртних остатака на локалитетима Сућеска-Подосоје-Дубочица, општина Сребреница, те Каменичко брдо-Оџак и Побуђе-Вртача, у општини Братунац.

 
НА ПОДРУЧЈУ СРЕБРЕНИЦЕ И БРАТУНЦА РЕАЛИЗОВАНЕ ТРИ ЕКСХУМАЦИЈЕ ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА

На наведеним локацијама на површини земље пронађени су некомплетни скелетни остаци једног лица (локалитет Сућеска), некомплетни скелетни остаци најмање једног лица (локалитет Каменичко брдо-Оџак), те некомплетни скелетни остаци одраслог мушког лица (локалитет Побуђе-Вртача).

 

Процесом ексхумације на терену координисао је истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у процесу ексхумације учествовали су службеници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, вјештак судско-медицинске струке, потребни радници, као и полицијски службеници ПС Сребреница и ПУ Зворник који су обезбјеђивали локацију и пружали крим-техничку подршку.


Пронађени посмртни су пребачени у Комеморативни центар Тузла ради даље судско-медицинске обраде и утврђивања идентитета жртава путем анализе ДНК узорка.

 

 

 

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba