Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА МЕЂУНАРОДНИМ ЕКСПЕРТОМ EU4JUSTICE ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

18.04.2023. 15:49

У Тужилаштву БиХ одржан је састанак на којем се главни тужилац Миланко Кајганић, са својим замјеником и тужиоцима из Одсјека за корупцију, састао са г. Mika Aaltom, тужиоцем  из Финске и стручњаком EU4JUSTICE, који је задужен за провођење активности које се односе на јачање капацитета Одсјека за корупцију, а који је започео свој ангажман у Тужилаштву БиХ.

 
ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА МЕЂУНАРОДНИМ ЕКСПЕРТОМ EU4JUSTICE ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

Ради јачања капацитета за борбу против корупције, а у склопу кандидатског статуса и европског пута Босне и Херцеговине, главни тужилац Кајганић, у оквиру пројекта EU4JUSTICE, тражио је ангажман међународног колеге који је одобрен од ВСТС-а БиХ и Делегације ЕУ, тако да је међународни стручњак данас добио своју канцеларију и почео са радом.

Одређене активности пројекта укључиваће подршку у јачању Одсјека за корупцију, уз примјену међународних искустава и стандарда, у откривању, доказивању и процесуирању кривичних дјела корупције и организованог криминала. 

Међународни стручњак, који има искуства са јачањем капацитета за борбу против корупције у страним земљама, радиће са тужиоцима из Одсјека за корупцију као и Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију у пружању стручних савјета у овој области.

 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba