Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДРЖАВЉАНИНА СЛОВЕНИЈЕ, ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА

16.03.2023. 16:02

Након што је осумњичени предат тужилаштву, поступајући тужилац испитао је осумњиченог, те је према Суду БиХ упућен приједлог за одређивање мјере притвора за  Контич Митју, рођеног 1988. године, држављанина Р Словеније.    

 

  

 

 ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДРЖАВЉАНИНА СЛОВЕНИЈЕ, ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА

Осумњичени је лишен слободе на подручју Сарајева када је код њега заплијењена одређена количина опојне дроге, а у оквиру истраге Тужилаштва БиХ у предмету кодног назива “Маркет”, доводи се у везу са кријумчарењем и испоруком у Босну и Херцеговину опојне дроге “кокаин” у количини од око 1 килограма. Наведена опојна дрога заплијењена је у акцији МУП-а РС на подручју Бање Луке, у мјесецу фебруару 2023. године.

 

 

Такође, осумњичени се доводи у везу и са кријумчарењем већих количина опојних дрога „хероин“ и „кокаин“ које су кријумчарене на подручје Источног Сарајева.

 

 

Мјера притвора предложена је јер се ради о страном држављанину који би одласком из БиХ постао недоступан правосуђу наше земље, као и опасности да би боравком на слободи могао поновити кривично дјело или довршити започето.

 

 

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је према Суду БиХ гдје ће поступајући тужилац, када буде заказано судско рочиште, детаљно презентовати приједлог као и притворске разлоге за наведеног осумњиченог.

 

 

  

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba