Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА АЛЕКСАНДАРА НИКОЛИЋА (1991), ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА

16.03.2023. 15:51

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Николић Александра, рођеног 1991. године у Сарајеву.

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА АЛЕКСАНДАРА НИКОЛИЋА (1991), ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА

Осумњичени се налази под истрагом тужилаштва, сумњичи се да се као члан групе за организовани криминал бавио неовлаштеним прометом опојних дрога са територије земаља ЕУ на подручје БиХ, с циљем стицања личне противправне имовинске користи, као и да је у два наврата преузео кријумчарену опојну дрогу “хероин” у количини од 1,5 кг и “кокаин” у количини од 2 кг у мјесецу марту ове године на подручју Источног Сарајева.

 

Мјера притвора, према осумњиченом, предложена је из разлога описаних чланом 132. став 1. тачке б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и опасности да би боравком на слободи могао поново починити кривично дјело или довршити започето.

 

На рочишту које ће бити одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba