Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA VUKMIROVIĆ MIRKA (1987) OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL

14.03.2023. 13:22

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Vukmirović Mirka, zvanog „Sarajlija“ (ranije Pejušić Vladana), rođenog 1987. godine u Sarajevu, državljanina BiH i R Srbije, koji se nalazi pod istragom tužiteljstva zbog kaznenog djela organiziranog kriminala, kao i planiranja i izvršenja kaznenih dijela teških ubojstava počinjenih na teritoriju oba entiteta Bosne i Hercegovine, kao i na području R Srbije.

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA VUKMIROVIĆ MIRKA (1987)  OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL

Osumnjičeni se duže vrijeme nalazio u bjekstvu i bio je nedostupan organima kaznenog gonjenja BiH, a sumnjiči se za pripadnost stukturama organiziranog kriminala koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i BiH. 

 

 

Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubojstava u Istočnom Sarajevu, kao i suradnju sa pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina u regionu koje su povezane sa nizom kaznenih djela. 

 

 

Mjera pritvora, prema osumnjičenom, predložena je iz razloga opisanih člankom 132. stavak 1. točka a), b) i c) ZKP-a BiH, a pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

 

 

Na ročištu koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužitelj detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba