Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA JEDNU OSOBU I MJERE ZABRANE ZA PET OSUMNJIČENIH OSOBA U PREDMETU “TRANSPORTER”

03.03.2023. 14:16

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za jednu osobu, kao i mjere zabrane za pet osumnjičenih osoba.

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA JEDNU OSOBU I MJERE ZABRANE ZA PET OSUMNJIČENIH OSOBA U PREDMETU “TRANSPORTER”

Mjera pritvora za osumnjičenog MLADENA MILOVANOVIĆA, rođenog 1984. godine u Srebrenici, predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke b), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

 

U odnosu na osumnjičene BOJANA CVIJETIĆA, rođenog 1972. godine u Banjoj Luci, PREDRAGA VATREŠA, rođenog 1978. godine u Splitu, R Hrvatska, DANIJELA KOVAČIĆA, rođenog 1982. godine u Kozarskoj Dubici, MILADINA VUČIĆA, rođenog 1983. godine u Banjoj Luci i SINIŠU VUKAŠINOVIĆA, rođenog 1982. godine u Vlasenici, predložene su mjere zabrane, u skladu sa zakonom, koje uključuju osumnjičenom Cvijetiću zabranu napuštanja boravišta, zabranu putovanja uz oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH, a u pogledu ostalih osumnjičenih predložena je mjera zabrane posjećivanja određenih mjesta i zabrana sastajanja sa određenim osobama.

 

Osumnjičeni koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duži vremenski period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga na području BiH i zemalja regiona, a koju opojnu dogu su nabavljali sa područja Albanije, R Crne Gore i Južne Amerike, a osumnjičeni aktuelni i bivši zaposlenici MUP-a RS, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, pribavljali informacije i iste odavali organizatorima i pripadnicima grupe, te na taj način sticali određenu novčanu ili neku drugu korist za sebe.

 

U ovom predmetu Tužilaštvo BiH je ostvarilo saradnju sa institucijom Europola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja regiona i EU, a u okviru obimne istrage protiv osumnjičenih za organizovani međunarodni kriminal, neovlašten promet opojnih droga i druga krivična djela.

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba