Vijesti

ŠEST OSUMNJIČENIH OSOBA, MEĐU KOJIMA PET PRIPADNIKA AKTIVNIH I BIVŠIH POLICIJSKIH DJELATNIKA, LIŠENIH SLOBODE U NASTAVKU AKTIVNOSTI U PREDMETU KODNOG NAZIVA “TRANSPORTER”, PREDATI TUŽITELJSTVU BiH

02.03.2023. 15:05

Policijski djelatnici MUP-a RS predali su u nadležnost Tužiteljstva BiH osumnjičene lišene slobode u nastavku aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala povezanog sa koruptivnim kaznenim djelima i zlouporabom policijskih kapaciteta u predmetu “Transporter”.

 

 

 

 

ŠEST OSUMNJIČENIH OSOBA, MEĐU KOJIMA PET PRIPADNIKA AKTIVNIH I BIVŠIH POLICIJSKIH DJELATNIKA, LIŠENIH SLOBODE U NASTAVKU AKTIVNOSTI U PREDMETU KODNOG NAZIVA “TRANSPORTER”, PREDATI TUŽITELJSTVU BiH

Akcija je realizirana koordiniranom suradnjom Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Tužitljstva BiH na području Banja Luke.

 

Ove aktivnosti usmjerene su na šest osoba osumnjičenih da su,  kao organizatori i članovi organizirane kriminalne skupine, duže vrijeme vršili kaznena djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom opojnih droga, kao i krijumčarenjem opojnih droga iz susjednih zemalja radi daljnje preprodaje u Bosni i Hercegovini, te daljnje distribucije prema ilegalnom narko-tržištu zemalja Europske unije i na taj način stjecali nezakonitu imovinsku korist, kao i na osobe koje su koristeći svoj službeni položaj pomagale ovim osumnjičenim da ne budu otkriveni od tijela gonjenja sprječavanjem dokazivanja i zlouporabom položaja ili ovlasti.

 

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH, te kazneno djelo zlouporaba službenog položaja ili ovlasti iz članka 315. i sprečavanje dokazivanja iz članka 336. KZ-a RS.

 

Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužitelj donijeti odluku o daljnjim aktivnostima.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba