Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ САСТАО СЕ СА МИНИСТРОМ ПРАВДЕ БиХ

24.02.2023. 14:28

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, са својим замјеником и сарадником, састао се са делегацијом Министарства правде БиХ, на челу са новоименованим министром Давором Бунозом.

 

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ САСТАО СЕ СА МИНИСТРОМ ПРАВДЕ БиХ

Централне теме састанка односиле су се на оперативну сарадњу Тужилаштва БиХ и Министарства правде, као двије институције које дјелују на правосудном нивоу државе Босне и Херцеговине.

 

 

 

Главни тужилац Кајганић истакао је важност активности које су у току, а односе се на рад на споразуму Босне и Херцеговине са асоцијацијом ЕВРОЏАСТ – агенцијом ЕУ за сарадњу кривичног правосуђа.

 

 

 

Ове активности, у које је укључен и тужилац Тужилаштва БиХ који је контакт-тачка за сарадњу са овом међународном агенцијом, сматрају се веома битним кораком у јачању сарадње у борби против међународног криминала и омогућавању институцијама БиХ да у пуном капацитету користе инструменте међународне сарадње.

 

 

 

Такође, разговарано је и о сарадњи у области процесуирања предмета ратних злочина, кориштењу института замолби путем међународне правне помоћи (МПП) и другим битним питањима.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba