Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ПЕТ ЛИЦА ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У ПОЛИЦИЈСКОЈ АКЦИЈИ “МАРКЕТ”

21.02.2023. 13:55

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене СЛАВЕНА РАДИНКОВИЋА, рођеног 1997. године у Бањој Луци, ЈОВАНА ШУМАНА, рођеног 1997. године у Бањој Луци,  БОРИСА ГРУЈИЋА,  рођеног 1981. године у Бањој Луци, ИГОРА ЗАРИЋА, рођеног 1996. године у Бањој Луци и ДАМЈАНА ТЕПИЋА, рођеног 1993. године у Бањој Луци.

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ПЕТ ЛИЦА ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У ПОЛИЦИЈСКОЈ АКЦИЈИ “МАРКЕТ”

Притвор за осумњичене предложен је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке  б) и ц), односно због опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, као и вршити утицај на свједоке или саучеснике, те починити ново кривично дјело или довршити започето.

 

 

Осумњичени су под истрагом због постојања основане сумње да су починили кривично дјело организирани криминал из члана 250., у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

 

У оквиру истражних активности прикупљене су информације и докази да су  се осумњичени организовали и били чланови групе те, у намјери стицања противправне имовинске користи, вршили кривична дјела неовлаштеног међународног промета опојне дроге “кокаин” са подручја земаља ЕУ на територију БиХ, са циљем дистрибуције и продаје на подручју града Бање Луке.

 

 

Приликом реализације акције заплијењена је количина од око 1 килограма опојне дроге “кокаин”.

 

 

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba