Вијести

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У МОСТАРУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

07.02.2023. 15:06

Група од око 20 студената Правног факултета Универзитета у Мостару, у пратњи наставног особља, боравила је у посјети Тужилаштву Босне и Херцеговине.

 

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У МОСТАРУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

У оквиру посјете са студентима су се састали и разговарали главни тужилац Миланко Кајганић, тужитељка Сања Лубоје-Ромић, као и представници Одјела за истраге и подршку свједоцима и Одјела за односе с јавношћу.

 

 

 

Студентима је презентована историја и организација Тужилаштва Босне и Херцеговине, остварени резултати у протеклих 20 година рада и постојања институције, као и битни подаци о тужилачким одјелима, раду и сарадњи са партнерским институцијама и агенцијама за провођење закона, као и другим битним детаљима из дјелокруга рада Тужилаштва БиХ.

 

 

 

Студентима је презентовано како изгледа један радни дан тужилаца или истражилаца у Тужилаштву БиХ, затим специфичности послова и радних активности у тужилачкој институцији, а студенти су имали прилику постављати питања о свему што их занима из дјелокруга рада тужилачке институције у систему кривичног правосуђа на нивоу Босне и Херцеговине.

 

 

 

Такође, за студенте је уприличен и кратки обилазак зграде и капацитета Тужилаштва БиХ гдје су имали прилику видјети просторије Тужилаштва БиХ, сале за саслушање и испитивање свједока и осумњичених итд.

 

 

 

Реализовање посјета студената проводи се у оквиру активности из Комуникацијске стратегије Тужилаштва БиХ у сегменту јачања сарадње институције са академском заједницом и правним факултетима из свих крајева Босне и Херцеговине.

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba