Vijesti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U MOSTARU POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

07.02.2023. 15:06

Skupina od oko 20 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Mostaru, u pratnji nastavnog osoblja, boravila je u posjeti Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

 

 

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U MOSTARU POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

U okviru posjete sa studentima su se sastali i razgovarali glavni tužitelj Milanko Kajganić, tužiteljica Sanja Luboje-Romić, kao i predstavnici Odjela za istrage i podršku svjedocima i Odjela za odnose s javnošću.

 

 

Studentima je prezentirana povijest i ustroj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, ostvareni rezultati u proteklih 20 godina rada i postojanja institucije, kao i bitni podaci o tužiteljskim odjelima, radu i suradnji sa partnerskim institucijama i agencijama za provedbu zakona, kao i drugim bitnim detaljima iz djelokruga rada Tužiteljstva BiH.

 

 

Studentima je prezentirano kako izgleda jedan radni dan tužitelja ili istražitelja u Tužiteljstvu BiH, zatim specifičnosti poslova i radnih aktivnosti u tužiteljskoj instituciji, a studenti su imali prigodu postavljati pitanja o svemu što ih zanima iz djelokruga rada tužiteljske institucije u sistemu kaznenog pravosuđa na razini Bosne i Hercegovine.

 

 

Također, za studente je upriličen i kratki obilazak zgrade i kapaciteta Tužiteljstva BiH gdje su imali prigodu vidjeti prostorije Tužiteljstva BiH, sale sa saslušanje i ispitivanje svjedoka i osumnjičenih itd.

 

 

Realiziranje posjeta studenata provodi se u okviru aktivnosti iz Komunikacijske strategije Tužiteljstva BiH u segmentu jačanja suradnje institucije sa akademskom zajednicom i pravnim fakultetima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba