Vijesti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U MOSTARU POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

07.02.2023. 15:06

Grupa od oko 20 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Mostaru, u pratnji nastavnog osoblja, boravila je u posjeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

 

 

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U MOSTARU POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

U okviru posjete sa studentima su se sastali i razgovarali glavni tužilac Milanko Kajganić, tužiteljica Sanja Luboje-Romić, kao i predstavnici Odjela za istrage i podršku svjedocima i Odjela za odnose s javnošću.

 

 

Studentima je prezentovana historija i organizacija Tužilaštva Bosne i Hercegovine, ostvareni rezultati u proteklih 20 godina rada i postojanja institucije, kao i bitni podaci o tužilačkim odjelima, radu i saradnji sa partnerskim institucijama i agencijama za provođenje zakona, kao i drugim bitnim detaljima iz djelokruga rada Tužilaštva BiH.

 

 

Studentima je prezentovano kako izgleda jedan radni dan tužilaca ili istražilaca u Tužilaštvu BiH, zatim specifičnosti poslova i radnih aktivnosti u tužilačkoj instituciji, a studenti su imali priliku postavljati pitanja o svemu što ih zanima iz djelokruga rada tužilačke institucije u sistemu krivičnog pravosuđa na nivou Bosne i Hercegovine.

 

 

Također, za studente je upriličen i kratki obilazak zgrade i kapaciteta Tužilaštva BiH gdje su imali priliku vidjeti prostorije Tužilaštva BiH, sale za saslušanje i ispitivanje svjedoka i osumnjičenih itd.

 

 

Realizovanje posjeta studenata provodi se u okviru aktivnosti iz Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH u segmentu jačanja saradnje institucije sa akademskom zajednicom i pravnim fakultetima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba