Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА АУТО-КРИМИНАЛ, НАКОН СПОРАЗУМНОГ ПРИЗНАЊА, ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА, НОВЧАНУ КАЗНУ И ОДУЗИМАЊЕ НЕЗАКОНИТЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ

30.01.2023. 15:23

Оптужени  Горан Нижић  зв. “Арафат“, рођен 1978. године у Љубушком, споразумно је признао кривицу, након чега је у Суду БиХ осуђен на главну казну, казну затвора у трајању од 1 године и једног (1) мјесеца, као и споредну, новчану казну у износу од 20.000 КМ. Од оптуженог се такође одузима износ од 20.000 КМ на име противправно стечене имовинске користи.

 

 

 

ОПТУЖЕНИ ЗА АУТО-КРИМИНАЛ, НАКОН СПОРАЗУМНОГ ПРИЗНАЊА, ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА, НОВЧАНУ КАЗНУ И ОДУЗИМАЊЕ НЕЗАКОНИТЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ

Оглашен је кривим за кривично дјело организирани криминал из члана 250., у вези с кривичним дјелом прање новца из члана 209., у вези са чланом 54. КЗ-а БиХ, те у вези с кривичним дјелом кријумчарење из члана 214. истог Закона.

 

 

Ради се о предмету Тужилаштва БиХ у процесуирању организоване криминалне групе која је вршила крађу, кријумчарење и продају углавном скупоцјених моторних возила, која су украдена на подручју Кантона Сарајево, Источног Сарајева и других крајева БиХ.  

 

 

Наведени оптужени је оглашен кривим што је, као припадник групе за организовани криминал, имовину за коју је знао да је прибављена почињењем кривичног дјела тешка крађа држао, располагао њом, вршио њен пренос и на други начин прикривао њену природу, извор, кретање и власништво, а таква имовинска корист је прибављена почињењем овог кривичног дјела на територији оба ентитета, те преко царинске линије преносио робу веће вриједности и бавио се преношењем робе преко царинске линије избјегавајући мјере царинске контроле.

 

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у оквиру организоване групе која је чинила кривична дјела.

 

Споразум о признању кривице прослијеђен је Суду БиХ, који је споразум прихватио.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba