Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA SPECIJALNOM IZVJESTITELJICOM UJEDINJENIH NARODA

20.01.2023. 14:29

Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Milanko Kajganić, sa svojim suradnicima, sastao se i razgovarao sa specijalnom izvjestiteljicom UN-a za promociju i zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda u borbi protiv terorizma, Fionnualom Ní Aoláin, i njenim suradnicima.

 

GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA SPECIJALNOM IZVJESTITELJICOM  UJEDINJENIH NARODA

Glavni tužitelj Kajganić na sastanku je predstavio rad i rezultate Tužiteljstva BiH u predmetima koji se odnose na kaznena djela povezana sa terorizmom i esktremizmom, kao i radom Udarne grupe za borbu protiv terorizma, na čijem je čelu glavni tužitelj, a također i sa aktivnostima koje institucije u BiH provode u cilju deradikalizacije i smanjenja ekstremizma i procesa resocijalizacije u ovoj oblasti.

 

 

S obzirom da Tužiteljstvo BiH ostvaruje značajnu suradnju sa partnerskim institucijama i agencijama u zemljama regiona, EU i svijeta u otklanjanju opasnosti od terorizma, glavni tužitelj je upoznao specijalnu izvjestiteljicu sa aktivnostima koje se provode sa ciljem smanjenja opasnosti od ekstremizma i terorizma.

 

 

Specijalna izvjestiteljica Fionnuala Ní Aoláin također se interesirala za zajedničke aktivnosti agencija za provedbu zakona sa institucijama zakonodavne i izvršne vlasti u sprječavanju opasnosti od terorizma i aktivnostima u procesu deradikalizacije i reintegracije povratnika iz zona ratnih sukoba.

 

 

Institucije u Bosni i Hercegovini imaju Strategiju u borbi protiv terorizma 2022-2026. u kojoj su predviđene različite aktivnosti u ovoj oblasti sa ciljem smanjenja opasnosti od terorizma, kao i borbe protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i govora mržnje.

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba