Vijesti

ZBOG KORUPCIJE LIŠEN SLOBODE UPOSLENIK UREDA ZA VETERINARSTVO BOSNE I HERCEGOVINE

12.01.2023. 09:51

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e lišili su slobode osumnjičenog uposlenika Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.

 

ZBOG KORUPCIJE LIŠEN SLOBODE UPOSLENIK UREDA ZA VETERINARSTVO BOSNE I HERCEGOVINE

Osumnjičeni Mladenko Andrić, rođen 1964. godine u Konjicu, nastanjen u Brčkom, lišen je slobode na području Orašja i bit će u zakonskom roku predat postupajućoj tužiteljici koja će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima.

 

 

Tužiteljstvo BiH i SIPA vode istragu koja se odnosi na koruptivna kaznena djela, a prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni, kao veterinarski inspektor i ovlaštena osoba na dužnosti na graničnom prijelazu, primio dar u novčanom iznosu kako bi, bez potrebnih detaljnih kontrola koje su propisane, omogućio prelaz granice za teretno vozilo, a time i promet namirnica životinjskog podrijetla za koji su potrebne dozvole i uvjerenja, a nadzor na navedenim prometom vrši Ured za veterinarstvo BiH.

 

 

Osumnjičeni je lišen slobode nakon uzimanja dara, a označeni novac je pronađen i oduzet.

 

 

Tužiteljstvo BiH poziva građane da institucijama i agencijama za provedbu zakona prijavljuju koruptivna i nezakonita ponašanja ovlaštenih službenih osoba u institucijama radi kaznenog gonjenja i udaljenja osoba koja zloupotrebljavaju položaj u institucijama i agencijama BiH.

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba