Vijesti

ZBOG KORUPCIJE LIŠEN SLOBODE ZAPOSLENIK UREDA ZA VETERINARSTVO BOSNE I HERCEGOVINE

12.01.2023. 09:51

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e lišili su slobode osumnjičenog zaposlenika Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.

 

 

 

ZBOG KORUPCIJE LIŠEN SLOBODE ZAPOSLENIK UREDA ZA VETERINARSTVO BOSNE I HERCEGOVINE

Osumnjičeni Mladenko Andrić, rođen 1964. godine u Konjicu, nastanjen u Brčkom, lišen je slobode na području Orašja i bit će u zakonskom roku predat postupajućoj tužiteljici koja će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

 

 

Tužilaštvo BiH i SIPA vode istragu koja se odnosi na koruptivna krivična djela, a prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni, kao veterinarski inspektor i ovlašteno lice na dužnosti na graničnom prelazu, primio dar u novčanom iznosu kako bi, bez potrebnih detaljnih kontrola koje su propisane, omogućio prelaz granice za teretno vozilo, a time i promet namirnica životinjskog porijekla za koji su potrebne dozvole i uvjerenja,  a nadzor na navedenim prometom vrši Ured za veterinarstvo BiH.

 

 

Osumnjičeni je lišen slobode nakon uzimanja dara, a označeni novac je pronađen i oduzet.

 

 

Tužilaštvo BiH poziva građane da institucijama i agencijama za provođenje zakona prijavljuju koruptivna i nezakonita ponašanja ovlaštenih službenih lica u institucijama radi krivičnog gonjenja i udaljenja lica koja zloupotrebljavaju položaj u institucijama i agencijama BiH.

 

 

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba