Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ У ИЗНОСУ ОД 95.483,72 КМ

28.12.2022. 11:05

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Зорице Обрадовић, рођене 1976. године у Сарајеву, држављанке БиХ.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ У ИЗНОСУ ОД 95.483,72 КМ

Оптужена се терети да је,  у временском периоду од 16.11.2009. до 30.05.2011. године, радећи у својству оснивача и одговорног лица без ограничења овлаштења у оквиру регистроване дјелатности у правном лицу “Asa Company” д.о.о. Пале, сачињавала и подносила фалсификовану документацију којом је настојала приказати фиктивни промет роба између повезаних правних лица, а који се стварно није десио, те противзаконито остварила право на одбитак улазног ПДВ-а.

 

 

У оптужници се наводи да је оптужена на тај начин утајила порез и нанијела штету буџету БиХ, те остварила незакониту имовинску корист у износу од 95.483,72 КМ.

 

 

Оптужена се терети да је управљала инкриминисаним пословањем правног лица „Asa Company“ д.о.о. Пале у наведеном периоду на начин да је избјегла платити давања прописана пореским законодавством Босне и Херцеговине пружањем лажних података о чињеницама које су од утицаја на утврђивање износа обавеза, чиме је починила кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. став 3. КЗ-а БиХ,  у вези са ставом 1. и чланом 54. истог Закона.

 

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

 

 

Редигована оптужница

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba