Вијести

ДЕВЕТ ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИЦА ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ “ШАКАЛ” ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

27.12.2022. 15:11

Полицијски службеници из Управе за организовани и тешки криминал и Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије МУП-а РС у сарадњи са полицијом МУП-а КС предали су тужиоцу Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију

 

деветорицу осумњичених лишених слободе у оквиру заједничких активности на подручју Сарајева и Сокоца, усмјерених на сузбијање организованог криминала у вези са неовлаштеним међународним прометом опојних дрога.   

 

ДЕВЕТ ОСУМЊИЧЕНИХ ЛИЦА ЛИШЕНИХ СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ “ШАКАЛ” ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Осумњичени су под истрагом због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195., неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. КЗ-а БиХ, помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела из члана 333. Кривичног закона РС-а и кривично дјело прање новца из члана 209. КЗ-а БиХ.

 

 

У оквиру истражних и оперативних активности прикупљене су информације и докази да су се осумњичена лица из оба ентитета дуже вријеме бавила кријумчарењем већих количина опојних дрога из сусједних земаља ради даље препродаје у Босни и Херцеговини, те даље дистрибуције према илегалном нарко-тржишту земаља Европске уније и на тај начин стицала незакониту имовинску корист коју су, између осталог, трошили за куповину некретнина и скупоцјених возила.

 

 

Тужилац ће осумњичене испитати у законском року, након чега ће одлучити о подношењу приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране и наставку истражних активности у предмету.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba