Вијести

ПРИЈЕДЛОГ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ДВОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ КОДНОГ ИМЕНА „ХОРНЕТ“

15.12.2022. 12:08

Након што је у присуству адвоката испитао осумњичене, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за двојицу осумњичених који су лишени слободе у акцији МУП-а РС, у сарадњи са  МУП-ом Кантона Сарајево, на подручју Сарајева и Фоче.

 

 

ПРИЈЕДЛОГ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ДВОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ КОДНОГ ИМЕНА „ХОРНЕТ“

Тужилац Тужилаштва БиХ поднио је приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

 

- БОГУЋАНИН Амела,  рођеног 1987. године у Сарајеву, и

 

- ДРАКУЛ Бојана, рођеног 1989. године у Фочи.

 

 

Према осумњиченима приједлог притвора је упућен из законских разлога прописаних чланом 132. став 1. тачка а), б) и ц) ЗКП-а БиХ.

 

Мјера притвора затражена је због опасности од бјекства осумњичених, опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

 

У оквиру истражних и оперативних активности прикупљене су информације и докази да су се осумњичени организовали и били чланови групе људи, па су тако континуирано у периоду од 2019. године, у намјери стицања противправне имовинске користи, претходно комуницирајући путем заштићених и криптованих апликација, договорили неовлаштени промет већих количина опојних дрога са подручја Р Црне Горе на територију Босне и Херцеговине, а након тога и дистрибуцију и продају на ширем подручју БиХ.

 

Прикупљени докази указују да су осумњичени били вишеструко повезани са организованим групама нарко-криминала са подручја БиХ, Црне Горе, Хрватске и других земаља.

 

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским полицијским институцијама, наставља истрагу са циљем потпуног расвјетљавања и документовања незаконитог дјеловања осумњичених и извршења кривичних дјела у овом предмету. 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba