Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ОПТУЖЕНА ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ

13.12.2022. 15:24

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против МЛАДЕНА  ЦВЈЕТИНОВИЋА, рођеног 1980. године у Лозници у Р Србији, држављанина БиХ и Р Србије и ЗИЈАДА ЏИНДИЋА, рођеног 1971. године у Зворнику, држављанина БиХ.

 

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ОПТУЖЕНА ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ

Оптужени се терете да су током 2019. године, као припадници групе људи, вршили комуникацију, организацију, превоз и посредовали ради међународног кријумчарења веће количине аутоматског оружја чије посједовање и продаја никако није дозвољено цивилним лицима и то: аутомат Hecler&Koch, седам аутоматских пушка, те других дијелова оружја и муниције без дозволе прописане законима БиХ, а ради даљег транспорта и продаје купцима на илегалном тржишту у Р Француској.

 

Наведени оптужени се терете за међународно кријумчарење веће количине оружја и војне опреме која је у скривеном транспорту упућена према илегалном тржишту оружја на подручју Р Француске, ради кориштења у извршењу кривичних дјела, а оружје је откривено у близини међународног граничног прелаза Орашје, на територији БиХ, када је одузето и заплијењено.

 

 

 

 

Оптужени се терете да су починили кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. став 1. КЗ-а БиХ, све у вези са чланом 29. истог Закона.

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

 

 

 

 

 

 

Редигована оптужница

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba