Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVIJE OSOBE OPTUŽENE ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE ORUŽJA I VOJNE OPREME

13.12.2022. 15:24

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv MLADENA  CVJETINOVIĆA, rođenog 1980. godine u Loznici u R Srbiji, državljanina BiH i R Srbije i ZIJADA DŽINDIĆA, rođenog 1971. godine u Zvorniku, državljanina BiH.

 

 

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVIJE OSOBE OPTUŽENE ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE ORUŽJA I VOJNE OPREME

Optuženi se terete da su tijekom 2019. godine, kao pripadnici skupine ljudi, vršili komunikaciju, organizaciju, prijevoz i posredovali radi međunarodnog krijumčarenja veće količine automatskog oružja čije posjedovanje i prodaja nikako nije dozvoljeno civilnim osobama i to: automat Hecler&Koch, sedam automatskih puška, te drugih dijelova oružja i streljiva bez dozvole propisane zakonima BiH, a radi daljnjeg transporta i prodaje kupcima na ilegalnom tržištu u R Francuskoj.

 

 

Navedeni optuženi se terete za međunarodno krijumčarenje veće količine oružja i vojne opreme koja je u skrivenom transportu upućena prema ilegalnom tržištu oružja na području R Francuske, radi korištenja u izvršenju kaznenih djela, a oružje je otkriveno u blizini međunarodnog graničnog prijelaza Orašje, na teritoriju BiH, kada je oduzeto i zaplijenjeno.

 

 

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. stavak 1. KZ-a BiH, sve u svezi sa člankom 29. istog Zakona.

 

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

 

 

  Redigovana optužnica

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba