Вијести

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ КООРДИНИСАО АКТИВНОСТИ НА ЗАПЉЕНИ ВЕЛИКИХ КОЛИЧИНА ЦИГАРЕТА

12.12.2022. 10:40

Поступајући у оквиру 24-часовне дежуре, дежурни тужилац Тужилаштва БиХ координисао је активности службеника Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ у оквиру којих је заплијењена количина од 51.500 кутија цигарета, непријављених и необиљежених акцизним маркицама у складу са законом, тржишне вриједности од око 309.000 КМ.

 

 

 

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ КООРДИНИСАО АКТИВНОСТИ НА ЗАПЉЕНИ ВЕЛИКИХ КОЛИЧИНА ЦИГАРЕТА

Цигарете су откривене као скривени терет у контроли теретног моторног возила које је на граничном прелазу Рача ушло у царинско подручје Босне и Херцеговине, те је дежурни тужилац дао упуте о даљем поступању, испитивању осумњиченог, као и одузимању и запљени илегалних цигарета у складу са наредбом Суда БиХ.

 

 

Такође, у недјељу 11.12.2022. године, дежурни тужилац је са Граничном полицијом БиХ координисао активности око откривања и запљене 50 картона кријумчарених цигарета илегално увезених на подручје Босне и Херцеговине на граничном прелазу Каракај.

 

 

Поступајући у оквиру дежуре тужилац је давао потребне инструкције и упуте припадницима агенција за провођење закона са циљем откривања и документовања кривичних дјела и њихових починилаца, ради даљег процесуирања у оквиру предмета Тужилаштва БиХ.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba