Vijesti

DEŽURNI TUŽITELJ KOORDINIRAO AKTIVNOSTI NA ZAPLJENI VELIKIH KOLIČINA CIGARETA

12.12.2022. 10:40

Postupajući u okviru 24-satne dežure, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH koordinirao je aktivnosti djelatnika Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, u okviru kojih je zaplijenjena količina od 51.500 kutija cigareta, neprijavljenih i neobilježenih trošarinskim markicama sukladno zakonu, tržišne vrijednosti od oko 309.000 KM.

 

DEŽURNI TUŽITELJ KOORDINIRAO AKTIVNOSTI NA ZAPLJENI VELIKIH KOLIČINA CIGARETA

Cigarete su otkrivene kao skriveni teret u kontroli teretnog motornog vozila koje je na graničnom prijelazu Rača ušlo u carinsko područje Bosne i Hercegovine, te je dežurni tužitelj dao upute o daljnjem postupanju, ispitivanju osumnjičenog, kao i oduzimanju i zapljeni ilegalnih cigareta sukladno naredbi Suda BiH.

 

Također, u nedjelju 11.12.2022. godine, dežurni tužitelj je sa Graničnom policijom BiH koordinirao aktivnosti oko otkrivanja i zapljene 50 kartona krijumčarenih cigareta ilegalno uvezenih na područje Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Karakaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

Postupajući u okviru dežure, tužitelj je davao potrebne instrukcije i upute pripadnicima agencija za provedbu zakona, sa ciljem otkrivanja i dokumentiranja kaznenih djela i njihovih počinitelja, radi daljnjeg procesuiranja u okviru predmeta Tužiteljstva BiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba