Вијести

СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЊЕ КРИВИЦЕ У ПРЕДМЕТУ ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ

09.12.2022. 14:14

Оптужени Насуфовић Мехмед (1981), као и правно лице-предузеће Melissa-Nas d.o.o. Бихаћ, у којем је оптужени Насуфовић био овлаштено лице, споразумно су признали кривицу за кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. КЗ-а БиХ.  

 

 СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЊЕ КРИВИЦЕ У ПРЕДМЕТУ ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ

У складу са споразумом, оптуженима је одузета незаконита имовинска корист у износу од 37.414 КМ, а изречене су казне, оптуженом Насуфовићу казна затвора од 1 године, која се неће извршити уколико у наредне 3 године поновно не изврши кривично дјело, те новчана казна од 2000 КМ, а правном лицу-предузећу, новчана казна од 5000 КМ.

 

Наведеним споразумним признањем оптужени су у потпуности признали кривицу, износ утајеног пореза је враћен у буџет БиХ, а предложене казне у складу су са улогом и одговорношћу оптужених у извршењу кривичног дјела.

 

Оптужница Тужилаштва БиХ оптужене је теретила за утају пореза у прометовању пекарских производа за утајену количину брашна, те утају пореза на додату вриједност (ПДВ) у износу од 37 414 КМ.

 

Уколико суд прихвати споразум предмет се завршава без судског поступка, а оптужени су се потписивањем споразума одрекли права на жалбу на пресуду коју им на основу споразума изрекне Суд БиХ.

 

  


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba