Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕДОЗВОЉЕНУ ТРГОВИНУ У СТИЦАЈУ СА КРИВИЧНИМ ДЈЕЛОМ ПРАЊА НОВЦА

09.12.2022. 13:15

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против Росо Јурице, рођеног 1992. године у Сплиту, настањен у СР Њемачкој, раније настањен у Љубушком, држављанин БиХ и Р Хрватске.

 

  

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕДОЗВОЉЕНУ ТРГОВИНУ У СТИЦАЈУ СА КРИВИЧНИМ ДЈЕЛОМ ПРАЊА НОВЦА

Оптужени се терети да је, током 2017. и 2018. године, као овлаштено лице у правном лицу-предузећу “Венус” д.о.о. Љубушки, иако је знао да је промет дувана и дуванских производа дозвољен само предузећима и лицима регистрованим за ту врсту промета, у намјери стицања незаконите имовинске користи вршио куповину, продају и прометовање дувана, праћено исплатама новца у готовини и након тога уплаћиваног на рачуне.

 

 

Оптужницом су обухваћени куповина, породаја и транспорти дувана у више десетина појединачних случајева, у количини од око 144 тоне у вриједности од око 899 хиљада КМ, на чему је оптужени стекао незакониту имовинску корист у износу од 52 400 КМ.

 

 

Оптужени се терети за кривично дјело недопуштена трговина из члана 212. у стицају са кривичним дјелом  - прање новца из члана 209.  Кривичног закона Босне и Херцеговине.

 

 

Наводе оптужбе тужилаштво ће доказивати позивањем 24 свједока, једног стручног вјештака, као и прилагањем више десетина доказних материјала.

 

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba