Вијести

У ПРЕДМЕТУ ВИСОКЕ КОРУПЦИЈЕ ЛИШЕН СЛОБОДЕ МИНИСТАР У САВЈЕТУ МИНИСТАРА БиХ

06.12.2022. 10:42

Поступајући по налогу тужитељке из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију полицијски службеници SIPA-е, уз асистенцију МУП-а РС, провели су акцију лишења слободе осумњиченог Лучић Милоша (1986), актуелног министра у Министарству за људска права и избјеглице БиХ.

 

У ПРЕДМЕТУ ВИСОКЕ КОРУПЦИЈЕ ЛИШЕН СЛОБОДЕ МИНИСТАР У САВЈЕТУ МИНИСТАРА БиХ

Упоредо са лишењем слободе врше се претреси канцеларијских просторија, мјеста боравка осумњиченог, као и других објеката, у циљу проналаска доказа о извршеним кривичним дјелима.

 

Осумњичени Лучић под истрагом је Тужилаштва БиХ и осумњичен је за кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења, повезано са више коруптивних кривичних дјела којима је нанесена штета буџетским средствима БиХ, а остварена незаконита имовинска корист за осумњиченог и њему блиска и повезана лица.

Током рада на предмету прикупљени су докази да је осумњичени вршио грубе злоупотребе у области трошења средстава намијењених за репрезентацију, незаконито сервисирао возила код неовлаштених лица, вршио злоупотребе при запошљавању, као и низ других незаконитости које су обухваћене истрагом.

Тужилац и истражилац Тужилаштва БиХ координишу активности полицијских органа и одређују даље истражне активности које ће се предузети.

 

 

 

 

 

 

 

Осумњичени ће у законском року, у пратњи SIPA-е, бити предат поступајућој тужитељки која ће након испитивања осумњиченог донијети одлуку о даљим активностима.

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba