Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗМИЈАЊАЦ ДРАГОЈА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА НАПАД НА СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ ЗИКС-а БиХ У ВРШЕЊУ СЛУЖБЕНИХ ПОСЛОВА

24.11.2022. 14:00

Оптужени Змијањац Драгоја (1951), који се налази на издржавању казне затвора, споразумно је признао кривицу, након чега је у Суду БиХ осуђен на казну затвора у трајању од 3 (три) мјесеца.

 ОПТУЖЕНИ ЗМИЈАЊАЦ ДРАГОЈА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА НАПАД НА СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ ЗИКС-а БиХ У ВРШЕЊУ СЛУЖБЕНИХ ПОСЛОВА

Оглашен је кривим за продужено кривично дјело напад на службено лице у вршењу послова безбједности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичних дјела из члана 241б. став 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 54. став 2. истог Закона, за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

 

Оптужени је признао кривицу да је, као осуђено лице на издржавању казне затвора за ратне злочине убиства почињене на подручју Приједора, у Заводу за извршење кривичних/казнених санкција, притвора и других мјера у БиХ у Источној Илиџи, у два наврата упућивао пријетње заводском службенику приликом обављања службене радње.

 

Оптужени је након повратка са ванзаводских погодности, приликом контроле и прегледа на уласку у објекат, у алкохолисаном стању, запосленицима завода пријетио смрћу, истичући да већ издржава казну због убиства, да би те пријетње и њихову озбиљност поновио и накнадно током испитивања.

 

Након разматрања споразума, исти је прихваћен од стране Суда те је оптуженом изречена наведена казна.

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba