Vijesti

U OKOLINI LIVNA IZVRŠENA EKSHUMACIJA NESTALOG LICA SA PODRUČJA BANJE LUKE

21.11.2022. 14:00

Na lokalitetu groblja Rapovine, na području općine Livno, završena je ekshumacija i preliminarna identifikacija nestalog lica D.G., lica sa područja Banje Luke, nestalog na području Livna 1995. godine.

 

Nakon ekshumacije, skeletni ostaci transportovani su u prostorije „Gradskog groblja“ JK a.d. Banja Luka, a konačna identifikacija je zakazana za 23.11.2022. godine u Banjoj Luci.

Ekshumaciju i rad ovlaštenih službenih lica po nalogu tužioca koordinirao je istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u postupku ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, Zavoda za sudsku medicinu Banja Luka, vještak patolog sudsko-medicinske struke, potrebni radnici, kao i istražitelji i krim tehničari MUP-a Kantona 10 Livno, te policijski službenici PS Livno koji su osiguravali lokaciju.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa ostalim institucijama koje sudjeluju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacije i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba