Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊА

18.11.2022. 15:38

Поступајући у оквиру 24-часовне дежуре, дежурни тужилац Тужилаштва БиХ је са Граничном полицијом БиХ координисао активности у вези лишења слободе осумњиченог држављанина Р Србије због кривичног дјела кријумчарења из члана 214. КЗ-а БиХ.  

 

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊА

Активности Граничне полиције реализоване су на локалитету Амајлије, општина Бијељина, гдје је у осматрању терена уочено возило са приколицом које је са подручја Р Србије незаконито прешло на територију Босне и Херцеговине.

Лица која су управљала возилом покушала су побјећи полицијској патроли, али су активностима полицајаца заустављени и лишени слободе.

Приликом прегледа откривена је већа количина грла стоке која је незаконито, без потребних процедура, ветеринарских увјерења и документације прокријумчарена на територију Босне и Херцеговине.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутиће према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за осумњиченог Павловић Мирослава, рођеног 1997. године у Београду, држављанина Р Србије, јер се ради о страном држављанину који одласком из БиХ може постати недоступан правосуђу, док се у односу на осумњиченог Дикић Станка, рођеног 1978. године у Бијељини, истрага такође наставља, а ради се о држављанину Босне и Херцеговине.

Приједлог за одређивање мјере притвора биће у законском року упућен Суду БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba