Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA KAZNENO DJELO KRIJUMČARENJA

18.11.2022. 15:38

Postupajući u okviru 24-satne dežure, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH je sa Graničnom policijom BiH koordinirao aktivnosti u svezi lišenja slobode osumnjičenog državljanina R Srbije zbog kaznenog djela krijumčarenja iz članka 214. KZ-a BiH.  

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA KAZNENO DJELO KRIJUMČARENJA

Aktivnosti Granične policije realizirane su na lokalitetu Amajlije, općina Bijeljina, gdje je u osmatranju terena uočeno vozilo sa prikolicom koje je sa područja R Srbije nezakonito prešlo na teritorij Bosne i Hercegovine.

Osobe koje su upravljale vozilom pokušale su pobjeći policijskoj patroli, ali su aktivnostima policajaca zaustavljeni i lišeni slobode.

Prigodom pregleda otkrivena je veća količina grla stoke koja je nezakonito, bez potrebnih procedura, veterinarskih uvjerenja i dokumentacije prokrijumčarena na teritorij Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Pavlović Miroslava, rođenog 1997. godine u Beogradu, državljanina R Srbije, jer se radi o stranom državljaninu koji odlaskom iz BiH može postati nedostupan pravosuđu, dok se u odnosu na osumnjičenog Dikić Stanka, rođenog 1978. godine u Bijeljini, istraga također nastavlja, a radi se o državljaninu Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora bit će u zakonskom roku upućen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba