Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA KRIVIČNO DJELO KRIJUMČARENJA

18.11.2022. 15:38

Postupajući u okviru 24-satne dežure, dežurni tužilac Tužilaštva BiH je sa Graničnom policijom BiH koordinirao aktivnosti u vezi lišenja slobode osumnjičenog državljanina R Srbije zbog krivičnog djela krijumčarenja iz člana 214. KZ-a BiH.

 

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA KRIVIČNO DJELO KRIJUMČARENJA

Aktivnosti Granične policije realizovane su na lokalitetu Amajlije, općina Bijeljina, gdje je u osmatranju terena uočeno vozilo sa prikolicom koje je sa područja R Srbije nezakonito prešlo na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Osobe koje su upravljale vozilom pokušale su pobjeći policijskoj patroli, ali su aktivnostima policajaca zaustavljeni i lišeni slobode.

Prilikom pregleda otkrivena je veća količina grla stoke koja je nezakonito, bez potrebnih procedura, veterinarskih uvjerenja i dokumentacije prokrijumčarena na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Pavlović Miroslava, rođenog 1997. godine u Beogradu, državljanina R Srbije, jer se radi o stranom državljaninu koji odlaskom iz BiH može postati nedostupan pravosuđu, dok se u odnosu na osumnjičenog Dikić Stanka, rođenog 1978. godine u Bijeljini, istraga također nastavlja, a radi se o državljaninu Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora bit će u zakonskom roku upućen Sudu BiH.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba