Вијести

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

15.11.2022. 15:27

Група од 25 студената, са Правног факултета у Источном Сарајеву, боравила је у једнодневној посјети Тужилаштву Босне и Херцеговине.

 

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

Са студентима су се састали тужилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, истражилац из Одјела за истраге и подршку свједоцима, као и представници Одјела за односе с јавношћу.

Студентима се обратио и зажелио добродошлицу главни тужилац Миланко Кајганић, који је истакао важност сарадње правосуђа са академском и стручном заједницом, као и студентима правних факултета, као будућим запосленицима правосудних институција.

Током посјете студентима су презентоване најзначајније чињенице о Тужилаштву БиХ, укључујући настанак и оснивање 2003. године, као и најзначајније информације о раду на предметима, оствареним резултатима, регионалној и међународној сарадњи, као и друге најзначајније информације о раду ове правосудне институције.

Студенти су током посјете имали прилику постављати питања о раду тужилаштва, као и свим другим питањима из дјелокруга рада Тужилаштва БиХ, а уприличен је и кратки обилазак капацитета Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Посјете студената реализују се у оквиру активности Комуникацијске стратегије Тужилаштва БиХ и јачања сарадње са академском и стручном заједницом.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba