Vijesti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ISTOČNOM SARAJEVU POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

15.11.2022. 15:27

Skupina od 25 studenata, sa Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu, boravila je u jednodnevnoj posjeti Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ISTOČNOM SARAJEVU POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

Sa studentima su se sastali tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, istražitelj iz Odjela za istrage i podršku svjedocima, kao i predstavnici Odjela za odnose s javnošću.

Studentima se obratio i zaželio dobrodošlicu glavni tužitelj Milanko Kajganić, koji je istakao važnost suradnje pravosuđa sa akademskom i stručnom zajednicom, kao i studentima pravnih fakulteta, kao budućim uposlenicima pravosudnih institucija.

Tijekom posjete studentima su prezentirane najznačajnije činjenice o Tužiteljstvu BiH, uključujući nastanak i osnivanje 2003. godine, kao i najznačajnije informacije o radu na predmetima, ostvarenim rezultatima, regionalnoj i međunarodnoj suradnji, kao i druge najznačajnije informacije o radu ove pravosudne institucije.

Studenti su tijekom posjete imali prigodu postavljati pitanja o radu tužiteljstva, kao i svim drugim pitanjima iz djelokruga rada Tužiteljstva BiH, a upriličen je i kratki obilazak kapaciteta Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Posjete studenata realiziraju se u okviru aktivnosti Komunikacijske strategije Tužiteljstva BiH i jačanja suradnje sa akademskom i stručnom zajednicom.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba