Вијести

У ЊЕМАЧКОЈ УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ПРИПАДНИК НАРКО-КАРТЕЛА КОЈЕГ БиХ ПОТРАЖУЈЕ У ОКВИРУ ПРЕДМЕТА ПОВЕЗАНОГ СА SKY И АНОМ АПЛИКАЦИЈАМА

08.11.2022. 15:53

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама у СР Њемачкој, координише активности повезане са хапшењем осумњиченог Тодоровић Миливоја (1975) из Бијељине, који је лишен слободе у Франкфурту на основу потјернице Тужилаштва БиХ.

У ЊЕМАЧКОЈ УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ПРИПАДНИК НАРКО-КАРТЕЛА КОЈЕГ БиХ ПОТРАЖУЈЕ У ОКВИРУ ПРЕДМЕТА ПОВЕЗАНОГ СА SKY И АНОМ АПЛИКАЦИЈАМА

Ради се о осумњиченом који је под истрагом као високо позиционирани припадник међународног нарко–картела, повезан са тзв. ”Шкаљарским кланом”, укључен у кријумчарење и недозвољен промет великих количина опојних дрога из Јужне Америке према земљама ЕУ и даље према региону Западног Балкана.

У оквиру предмета са дешифрованим Sky и Аном апликацијама, на којем ради Тужилаштво БиХ у сарадњи са партнерским институцијама из ЕУ, као и полицијским агенцијама у БиХ, овај осумњичени идентификован је као припадник организоване криминалне групе који се углавном налази у иностранству, гдје координише рад лица укључених у кријумчарење опојних дрога, због чега је дошао у фокус истраге полицијских агенција из више земаља.

Тужилаштво БиХ, са партнерским институцијама, предузеће све потребне активности како би се у што краћем року организовало изручење осумњиченог у Босну и Херцеговину ради његовог даљег кривичног процесуирања.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba