Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ПРИПАДНИКА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ

24.10.2022. 15:58

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против ШКОРО Милана, рођеног 1971. године у Мостару, држављанина БиХ и Р Србије и ФИЛИПОВИЋ Иве, рођеног 1969. године у Орашју, држављанина БиХ и Р Хрватске, полицијских службеника запослених у Граничној полицији БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ПРИПАДНИКА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ

Оптужени се терете да су, на МГП Клобук, обављајући послове и задатке овлаштених службених лица Граничне полиције БиХ, распоређени,  првооптужени, као вођа тима на граничном прелазу и другооптужени на пословима вршења граничних провјера на излазу из БиХ, у циљу прибављања противправне имовинске користи, злоупотријебили полицијска овлаштења и капацитете и захтијевали и примили дар да у оквиру својих овлаштења не изврше радњу коју су били обавезни извршити.

У оптужници се наводи да су оптужени приликом контроле путних исправа путника са подручја Косова, који није посједовао визу БиХ, захтијевали и примили дар у новчаном износу како би му незаконито омогућили прелазак државне границе БиХ, иако наведено лице није испуњавало услове за прелазак државне границе, те након примања дара, наведено лице пустили да пређе државну границу.

Оптужени се терете да су починили кривично дјело примање дара и других облика користи из члана 217. став 1. у вези са чланом 29. КЗ-а БиХ.

Оптужница је потврђена од стране Суда БиХ.

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba