Vijesti

OPTUŽENA ZA MEĐUNARODNU TRGOVINU LJUDIMA I MEĐUNARODNO VRBOVANJE RADI PROSTITUCIJE SPORAZUMNO PRIZNALA KRIVNJU

17.10.2022. 10:18

Optužena,  Nachinkin Nataliia (1989), državljanka Ukrajine, sporazumno je priznala krivnju za kazneno djelo međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. stavak 1. KZ-a BiH, a u svezi sa člankom 29. istog Zakona.

OPTUŽENA ZA MEĐUNARODNU TRGOVINU LJUDIMA I MEĐUNARODNO VRBOVANJE RADI PROSTITUCIJE SPORAZUMNO PRIZNALA KRIVNJU

Sporazumnim priznanjem previđena je kazna zatvora u trajanju od 1 godine i jednog mjeseca, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni prigodom izvršenja kaznenog djela. 

Sporazumnim priznanjem optužena je u cijelosti prihvatila odgovornost za kazneno djelo za koje je tereti Tužiteljstvo BiH, te se odrekla prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Ovaj predmet predstavlja dio opsežne istrage, uključujući i međunarodnu pravnu pomoć i komunikaciju  sa partnerskim institucijama i agencijama, a u optužnici se navodi da je optužena, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, vrbovala strane državljanke, uglavnom sa područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodila u BiH, pronalazila smještaj i iskorištavala radi pružanja seksualnih usluga za novac.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen od strane Suda te je optuženoj izrečena navedena kazna.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba