Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НАПАДА НА СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ ЗИКС-a БиХ У ВРШЕЊУ СЛУЖБЕНИХ ПОСЛОВА

07.10.2022. 12:19

Тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине подигао је оптужницу против оптуженог ЗМИЈАЊАЦ ДРАГОЈА, званог “Змицко“, рођеног 1951. године у општини Приједор, држављанина БиХ, налази се на издржавању казне затвора.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НАПАДА НА СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ ЗИКС-a БиХ У ВРШЕЊУ СЛУЖБЕНИХ ПОСЛОВА

Оптужени се терети да је, као осуђено лице на издржавању казне затвора за ратне злочине убиства почињене на подручју Приједора, у Заводу за извршење кривичних/казнених санкција, притвора и других мјера у БиХ у Источној Илиџи,  у два наврата упућивао пријетње заводском службенику приликом обављања службене радње. Оптужени је након повратка са ванзаводских погодности, приликом контроле и прегледа на уласку у објекат, у тешко алкохолисаном стању, запосленицима завода пријетио смрћу, истичући да већ издржава казну због убиства, да би те пријетње и њихову озбиљност поновио и накнадно током испитивања.

 

 

Оптужени се терети да је озбиљно пријетио да ће напасти на службено лице у институцијама БиХ, чиме је починио продужено кривично дјело напад на службено лице у обављању послова безбједности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичних дјела из члана 241б. став 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 54. став 2. истог Закона.

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Редигована оптужница

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba