Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NAPADA NA SLUŽBENU OSOBU ZIKS-a BiH U VRŠENJU SLUŽBENIH POSLOVA

07.10.2022. 12:19

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv optuženog ZMIJANJAC DRAGOJA, zvanog “Zmicko“, rođenog 1951. godine u općini Prijedor, državljanina BiH, nalazi se na izdržavanju kazne zatvora.

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NAPADA NA SLUŽBENU OSOBU ZIKS-a BiH U VRŠENJU SLUŽBENIH POSLOVA

Optuženi se tereti da je, kao osuđena osoba na izdržavanju kazne zatvora za ratne zločine ubojstva počinjene na području Prijedora, u Zavodu za izvršenje kaznenih/krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera u BiH u Istočnoj Ilidži,  u dva navrata upućivao prijetnje zavodskom djelatniku prigodom obavljanja službene radnje. Optuženi je nakon povratka sa vanzavodskih pogodnosti, prigodom kontrole i pregleda na ulasku u objekat, u teško alkoholiziranom stanju, uposlenicima zavoda prijetio smrću, ističući da već izdržava kaznu zbog ubojstva, da bi te prijetnje i njihovu ozbiljnost ponovio i naknadno tijekom ispitivanja.

 

 

Optuženi se tereti da je ozbiljno prijetio da će napasti na službenu osobu u institucijama BiH, čime je počinio produljeno kazneno djelo napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela iz članka 241b. stavak 1. Kaznenog zakona BiH, u svezi sa člankom 54. stavak 2. istog Zakona.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Redigovana optužnica

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba