Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV FIZIČKE I PRAVNE OSOBE ZA POREZNU UTAJU U IZNOSU OD OKO 81.000 KM

06.10.2022. 11:09

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV FIZIČKE I PRAVNE OSOBE ZA POREZNU UTAJU U IZNOSU OD OKO 81.000 KM

- ELVIRE BREKO, rođene 1976. godine u Tuzli, državljanke Bosne i Hercegovine, i

- pravne osobe za proizvodnju i promet roba i usluga “BAT TRANS“  d.o.o.  Živinice.

Optužena Elvira Breko se tereti da je, u svojstvu osnivača i odgovorne osobe u pravnoj osobi „BAT TRANS“  d.o.o. Živinice, sa ciljem izbjegavanja plaćanja PDV-a, postupala protivno odredbama poreznog zakonodavstva, u razdoblju mjeseca listopada i prosinca 2018. godine i veljače, travnja i srpnja 2019. godine, u knjigovodstvenoj evidenciji i PDV prijavi nije obračunala i prijavila izlazni PDV te je time umanjila ostvarenu realizaciju stvarnih obveza pravne osobe za iznos od 81.458,90 KM, za koji je oštetila proračun Bosne i Hercegovine.

Pravna osoba  “BAT TRANS“  d.o.o. Živinice se tereti da je, kao pravna osoba,  raspolagala protupravno ostvarenom imovinskom koristi koju je ostvarila optužena Elvira Breko.

Optužena Elvira Breko se tereti da je počinila kazneno djelo porezna utaja ili prijevara iz članka 210. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ-a BiH, a pravna osoba “BAT TRANS“ d.o.o. Živinice kazneno djelo porezna utaja ili prijevara iz članka 210. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. i člankom 124. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Redigovana optužnica


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba