Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ДРЖАВЉАНА Р ХРВАТСКЕ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА 30 ДРЖАВЉАНА Р ТУРСКЕ

05.10.2022. 13:18

У оквиру активности Граничне полиције БиХ, а у координацији са дежурним тужиоцем Тужилаштва БиХ, на међународном граничном прелазу Орашје, приликом редовне контроле откривен је и лишен слободе држављанин Р Хрватске у покушају нелегалног пребацивања 30  држављана Р Турске који нису испуњавали законске услове за улазак у Р Хрватску.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ДРЖАВЉАНА Р ХРВАТСКЕ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА 30 ДРЖАВЉАНА Р ТУРСКЕ

Осумњичени Саша Марјановић, рођен 1970. године из Ријеке, држављанин Р Хрватске, приведен је поступајућем тужиоцу који је након испитивања упутио према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора из члана 132. став 1. тачка а) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог.

Наведени осумњичени је под истрагом да је починио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. КЗ-а БиХ. Он се сумњичи да је приликом редовног транспорта робе у товарном простору теретног моторног возила незаконито прокријумчарио држављане Р Турске преко државне границе.

Држављани Р Турске су предати на даље поступање Служби за послове са странцима Босне и Херцеговине.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, готово свакодневно реализује активности које се односе на процесуирање кривичних дјела кријумчарења у градовима и подручјима широм Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba