Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG DRŽAVLJANA R HRVATSKE ZBOG KRIJUMČARENJA 30 DRŽAVLJANA R TURSKE

05.10.2022. 13:18

U okviru aktivnosti Granične policije BiH, a u koordinaciji sa dežurnim tužiteljem Tužiteljstva BiH, na međunarodnom graničnom prijelazu Orašje, prigodom redovite kontrole otkriven je i lišen slobode državljanin R Hrvatske u pokušaju nelegalnog prebacivanja 30  državljana R Turske koji nisu ispunjavali zakonske uvjete za ulazak u R Hrvatsku.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG DRŽAVLJANA R HRVATSKE ZBOG KRIJUMČARENJA 30 DRŽAVLJANA R TURSKE

Osumnjičeni Saša Marjanović, rođen 1970. godine iz Rijeke, državljanin R Hrvatske, priveden je postupajućem tužitelju koji je nakon ispitivanja uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora iz članka 132. stavak 1. točka a) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom da je počinio kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. KZ-a BiH. On se sumnjiči da je prigodom redovitog transporta robe u tovarnom prostoru teretnog motornog vozila nezakonito prokrijumčario državljane R Turske preko državne granice.

Državljani R Turske su predati na daljnje postupanje Službi za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje kaznenih djela krijumčarenja u gradovima i područjima diljem Bosne i Hercegovine.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba