Vijesti

IZASLANSTVO EUROJUST-a U POSJETI TUŽITELJSTVU BOSNE I HERCEGOVINE

05.10.2022. 12:43

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Milanko Kajganić, zajedno sa svojim suradnicima, sastao se sa izaslanstvom Europske agencije za suradnju u kaznenom pravosuđu–EUROJUST, na čijem čelu je bio predsjednik Ladislav Hamran.

IZASLANSTVO EUROJUST-a U POSJETI TUŽITELJSTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Teme sastanka, između ostalog, odnosile su se na aktivnosti u okviru IPA 3 projekta koji će EUROJUST implementirati na Zapadnom Balkanu, sa ciljem unaprjeđenja prekogranične suradnje u regionu u slučajevima teških oblika prekograničnog i organiziranog kriminala, okupljanjem tužitelja i drugih relevantnih institucija i agencija za provedbu zakona iz šest zemalja partnera sa Zapadnog Balkana, uključujući Bosnu i Hercegovinu, pružanjem potpore u koordinaciji paralelnih istraga i kaznenog gonjenja, kao i uspostavljanju zajedničkih istražnih timova.

V.d. glavnog tužitelja, Kajganić, zahvalio se predsjedniku Hamranu i dužnosnicima EUROJUST-a na posjeti, kao i pomoći koju ova institucija pruža u radu tužiteljstva u borbi protiv organiziranog, međunarodnog i svih drugih oblika teškog kriminala, te je istakao da se osobno zalagao da se suradnja sa ovom, kao i drugim partnerskim institucijama Europske unije ubrza, kao i da se uspostave svi potrebni mehanizimi u Bosni i Hercegovini kako bi suradnja bila što brža i učinkovitija.

Dužnosnici EUROJUST-a iskazali su potporu Tužiteljstvu BiH i partnerskim agencijama Bosne i Hercegovine u jačanju vladavine prava i sudjelovanju u međunarodnim operacijama u borbi protiv organiziranog i prekograničnog kriminala.

U Tužiteljstvu BiH trenutno je u radu više desetina predmeta u kojima se na različite načine realizira međunarodna suradnja sa tužiteljstvima i partnerskim institucijama zemalja regiona, Europske unije i  cijelog svijeta.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba