Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА 5 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ИЗБОРНЕ НЕЗАКОНИТОСТИ У БОСАНСКОМ НОВОМ / НОВОМ ГРАДУ

04.10.2022. 12:24

Након што су предати у надлежност Тужилаштва БиХ, поступајућа тужитељка испитала је осумњичене у присуству њихових адвоката, те је према Суду БиХ упућен приједлог притвора за свих 5 осумњичених лица.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА 5 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ИЗБОРНЕ НЕЗАКОНИТОСТИ У БОСАНСКОМ НОВОМ / НОВОМ ГРАДУ

Мјера притвора предложена је за осумњичене:

1.   Халиловић Суваду, рођену 1954. године, Босански Нови / Нови Град

2.   Вакуфац Емиру, рођену 1970. године, Босански Нови / Нови Град

3.   Хамзагић Рамиза, рођеног 1967. године, Босански Нови / Нови Град

4.   Џафић Исмета, рођеног 1958. године, Босански Нови / Нови Град

5.   Мехиновић Исмета, рођеног 1970. године, Босански Нови / Нови Град

Мјера притвора потребна је због наставка истражних активности Тужилаштва БиХ и партнерских полицијских агенција о свим околностима почињења кривичних дјела везаних за достављање велике количине испуњених гласачких листића на бирачко мјесто. Темељитом истрагом тужилаштва и полицијских агенција настојаће се идентификовати сва лица повезана са овим кривичним дјелом, као и организатори и налогодавци ових незаконитих активности.

Наиме, постоји опасност да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Наведени осумњичени под истрагом су због кривичних дјела: Изборна пријевара из члана 154. КЗ-а БиХ и Ускраћивање бирачког права из члана 150. КЗ-а БиХ.

Такође, тужилаштво БиХ у комуникацији са ЦИК-ом БиХ предузима активности како би се осигурали услови потребни за одржавање законитог изборног процеса на наведеном биралишту.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba