Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ У АКЦИЈИ “STORAGE”

04.10.2022. 09:39

Након испитивања осумњиченог у предмету “Storage”, који се након вишемјесечног бјекства предао Тужилаштву БиХ, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ детаљно образложен приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Петковић Предрага,  рођеног 1987. године.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ У АКЦИЈИ “STORAGE”

Притвор је предложен из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Осумњичени је под истрагом и између осталог се терети да је као један од организатора криминалне групе са подручја Градишке и других мјеста, комуницирајући путем апликације “Sky” и “Аном”, договарао и учествовао у тешким кривичним дјелима организованог криминала, неовлаштеног међународног промета и продаје већих количина опојних дрога и незаконитог прометовања ватреног оружја и муниције, као и илегалног превоза миграната преко државне границе, те крађе моторног возила,  а све са циљем стицања велике противправне имовинске користи у новцу, материјалним добрима или другим облицима користи, односно скупоцјеним возилима и великом броју некретнина.

Приједлог притвора упућен је Суду БиХ, гдје се очекује заказивање рочишта по приједлогу тужилаштва. 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba