Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ И ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЈА ПРОВОДЕ АКТИВНОСТИ У БОРБИ ПРОТИВ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

23.09.2022. 15:02

Поступајући по налогу тужитељке из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници Граничне полиције, у два предмета, лишили су слободе укупно 3 осумњичена лица.

 

ТУЖИЛАШТВО БиХ И ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЈА ПРОВОДЕ АКТИВНОСТИ У БОРБИ ПРОТИВ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

Осумњичени, који су страни држављани, су под истрагом и терете се да су дужи временски период вршили организовање, комуникацију и кријумчарење илегалних миграната на подручје Босне и Херцеговине.

 

 

У једном предмету осумњичени су за извршење кривичних дјела користили пловило којим су преко ријечне границе на територију Босне и Херцеговине кријумчарили више лица у незаконитим преласцима границе.

 

 

Почињењем ових кривичних дјела починиоци остварују незакониту имовинску корист, а наноси се штета Босни и Херцеговини нарушавањем безбједносне ситуације, омогућавањем илегалних миграција, као и повећањем броја лица која незаконито бораве у Босни и Херцеговини, а са циљем одласка према земљама ЕУ.

 

 

Након испитивања осумњичених, поступајућа тужитељка донијеће одлуку о приједлогу мјера притвора, мјера забране, као и даљим истражним активностима у овим предметима.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba