Вијести

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ПОЛИЦИЈСКОГ СЛУЖБЕНИКА РАДОВАНОВИЋ ДЕЈАНА

23.09.2022. 14:26

Након испитивања, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за осумњиченог Радовановић Дејана,  рођеног 1993. године у Требињу, држављанина Босне и Херцеговине и Р  Србије, запослен као полицајац у Граничној полицији Босне и Херцеговине.

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ПОЛИЦИЈСКОГ СЛУЖБЕНИКА РАДОВАНОВИЋ ДЕЈАНА

Мјере забране, између осталог, односе се на одузимање путних исправа, забрану издавања нових пасоша, као и кориштење личне карте за прелазак државне границе, забрана обављања службених дужности полицијског службеника и приступ капацитетима Граничне полиције, као и забрану састајања с одређеним лицима.

Осумњичени је под истрагом због коруптивног кривичног дјела и злоупотребе  полицијских овлаштења и евиденција Граничне полиције.

Наведене мјере забране обезбиједиће несметано спровођење и окончање истраге коју проводи Тужилаштво БиХ заједно са партнерским агенцијама и институцијама.

Наведени полицијски службеник ГП БиХ сумњичи се за кривично дјело кривотворење службене исправе из члана 226. став 1. Кривичног закона БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba